Stor interesse for Femern-projektet i tyske medier

Henover de sidste uger har der været stor interesse for den kommende Femern Bælt-tunnel i de tyske medier.

Artikler om status for projektet, Femern A/S’ mange miljøhensyn, de igangværende høringsmøder samt offentliggørelsen af en ny tunnelfabrik-video har optaget spalteplads i tyske medier som for eksempel Die Welt, shz.de, Kieler Nachrichten, Lübecker Nachrichten og Flensburger Tageblatt. De tyske tv- og radiostationer SAT.1, den landsdækkende kanal 3SAT og Deutschlandfunk har også bragt indslag om projektet. Du kan se indslag fra 3SAT her.

Som man for eksempel kan læse i Lübecker Nachrichten fra d. 24. juni offentliggjorde et af de store konsortier for tunnelbyggeriet, Femern Link Contractors (FLC), i sidste uge en helt ny video, som inviterer os indenfor på den kommende tunnelfabrik, hvor de enorme tunnelelementer skal støbes. Hvert element bliver ca. 217 meter langt og 40 meter bredt og med fire rør til biler og tog. Den tekniske video tager os med hele vejen fra støbningen af betonelementerne, til transporten ud på havet og nedsænkningen på havbunden. Se videoen her og læs artiklen fra Lübecker Nachrichten her: “So plant Femern A/S den Belttunnel” (pdf).  


Den tyske tv-station SAT.1 og Flensburger Tageblatt bragte tidligere på måneden reportager fra et besøg på den danske byggeplads i Rødbyhavn, hvor en række tyske medier deltog. Du kan se videoen fra SAT.1 her. Reportagen i Flensburger Tageblatt indeholder også to korte videoer med den tekniske direktør Henrik Christensen, som fortæller om det kommende tunnelbyggeri og pressechef Jens Villemoes, som håber at udbrede danskernes gode erfaringer med store infrastrukturprojekter (som Storebælt-forbindelsen og Øresundsforbindelsen) til Tyskland. Du kan læse hele reportagen fra Flensburger Tageblatt her: “Femern A/S på charmetur”

Lige nu er er høringsmøderne i fuld gang i Tyskland. Lokale medier har løbende bragt artikler om mødernes fremadskriden og de forskellige parter, som i fællesskab skal drøfte den opdaterede ansøgning. 


Se et udvalg af tyske artikler her: