Kabelkravlere er tilbage på Storebælt

To arbejdsplatforme blev i påsken transporteret fra deres vinterhi på Sprogø ud på Storebæltsbroen og op i kablerne. Platformene skal bruges i det omfattende arbejde med bevikling af østbroens hovedkabler, som startede sidste år.

De i alt fire arbejdsplatform – hvoraf de to overvintrede ude på østbroen – vil kravle op ad kablerne fra midten af april, når engelske Spencer Group genoptager beviklingsarbejdet. De nåede sidste år at gøre godt halvdelen af arbejdet med affugtning af kablerne færdigt, inden efterårs- og vintervejret satte en stopper for det.

A/S Storebælt forventer, at opgaven med installation af affugtningsanlæg er afsluttet inden september i år.

Fakta om affugtningsprojektet:

  • Projektet blev i foråret 2014 sat i gang for at beskytte østbroens hovedkabler mod rust. Med en pris på 70 mio. kroner er projektet på østbroen det hidtil største projekt for eftermontering af et affugtningssystem på et eksisterende broanlæg.
  • Helt konkret bevikles kablerne med en membran, som skal sikre mod indtrængning af fugt. Herefter kan luft sendes gennem kablerne og sørge for, at de bliver affugtet.
  • Den tørre luft, som sendes gennem kablerne, kommer fra et nyt affugtningsanlæg, placeret inde i østbroens brodrager. Her producerer det tør luft, som blæses gennem hovedkablerne og fjerner eventuel fugt/vand, som måtte være trængt ind i kablerne gennem utætheder eller er opstået ved kondens.
× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld