Affugtningsprojekt på Storebælt lukker ned for vinteren

Hen over sommeren har et hold specialister fra engelske Spencer Group beviklet Østbroens hovedkabler med en beskyttende plastickappe.

Det var Spencers plan at udføre hele arbejdet i indeværende år, men desværre nåede de ikke i mål med opgaven. Derfor går Spencer Group torsdag aften i gang med at tage de fire store arbejdsplatforme ned fra kablerne. Platformene bliver placeret på Sprogø for at afvente forårets komme, hvor arbejdet kan genoptages.

Forsinkelsen af projektet skyldes primært, at de varmetæpper, der anvendes ved krympning af plastickappen rundt om kablerne, ikke har levet op til de krav, Spencer Group har stillet til sin amerikanske underleverandør.

Påvirkninger af trafikken

De to platforme, som er placeret ved ankerblokkene, løftes af kablet torsdag og fredag aften/nat efter kl. 22.00 for at genere trafikken mindst muligt. Der arbejdes i det nordlige spor i retning mod Fyn, primært i nødsporet og det langsomme spor, så trafikanterne kan passere uhindret i det hurtige spor. I to kortvarige perioder på 10-15 minutter vil også det hurtige spor blive afspærret i forbindelse med, at platformene sænkes ned på de blokvogne, som bringer platformene til Sprogø.

De andre to platforme benyttes lige nu et par mindre opgaver, mens de flyttes ned af kablet mod midten af broen. De vil enten forblive på hovedkablet eller blive løftet ned inden for de næste to uger.

Den kraftige plastickappe, som nu er monteret på dele af Østbroens kabler, vil sammen med et tilhørende affugtningsanlæg inde i broen beskytte hovedkablerne mod fugtindtrængen og korrosion.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld