Allure of the Seas sejler under Storebæltsbroen

Verdens største krydstogtskib Allure of the Seas ventes at sejle under Storebæltsbroen omkring kl. 17.30 lørdag den 30. oktober.

Skibet vil passere under Østbroen i den midterste del af sejlrenden for at udnytte gennemsejlingshøjden på 65 m fuldt ud. Som søsterskibet Oasis of the Seas vil Allure of the Seas sænke sine skorstene, når det sejler under broen, fra fuld skorstenshøjde på 72 m til en højde på 64,99 m. Derudover vil lavvande og en regulering af skibets fart, som sætter det dybere i vandet, sørge for en sikker gennemsejling.

Af hensyn til bilisternes sikkerhed vil det ikke være muligt at opholde sig og eventuelt filme på Storebæltsforbindelsen, når Allure of the Seas sejler under Østbroen. Skibet kan følges fra stranden syd for Storebæltsbroen ved Isbådsmuseet for enden af Storebæltsvej.

For opdateret information om det præcise tidspunkt for skibets passage under broen anbefales det at benytte hjemmesiden marinetraffic.com, hvor det er muligt at følge skibets rute og få information om den nøjagtige position.

Hele passagen op gennem Storebælt overvåges fra Korsør Flådestation af Storebælt VTS-tjenesten. Ved behov for yderligere oplysninger kan søværnets pressevagt kontaktes på +45 7020 4033.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld