Automatisk betaling på Storebælt med PayByPlate

Den 21. marts 2018 kan bilister, som har registreret deres nummerplade hos BroBizz A/S, benytte nummerpladen som betalingsmiddel i Storebælts betalingsanlæg. Den nye løsning hedder PayByPlate.

Løsningen fungerer ved, at kunden, som på forhånd har tilmeldt sin nummerplade som betalingsmiddel på en konto hos BroBizz, kører hen til bommen i de blå kort-baner, hvor to kameraer registrerer nummerpladen for og bag. Genkendes den, løftes bommen, pengene trækkes automatisk fra det tilknyttede betalingskort, og kunden kan køre videre. Med PayByPlate får kunden adgang til de lavere priser på Storebælt.

Kør i de blå baner med PayByPlate

På sigt ønsker Sund & Bælt, at betaling med Bizz og PayByPlate skal foregå i baner, dedikeret til automatisk betaling. I første omgang vil PayByPlate dog ske i de blå kort-baner, hvor bilister også kan betale med betalingskort af hensyn til kundens sikkerhed, da det er vigtigt at fordele trafikken bedst muligt i betalingsanlægget.

Med den nye løsning forventer Sund & Bælt især at give kortbetalerne en ny mulighed. Denne gruppe udgør i dag 31 pct. af de rejsende. Det ventes, at færre kunder vælger at betale med kort i de blå kort-baner, og det vil lette trafikafviklingen i betalingsanlægget betydeligt, da kunder med PayByPlate kan køre hurtigere igennem anlægget.

Når løsningen er fuldt implementeret, forventer Sund & Bælt, at mindst 10 pct. af de rejsende vil benytte PayByPlate til betaling i Storebælts betalingsanlæg.

Værd at vide om PayByPlate:

  • Alle der benytter automatisk betaling – Bizz eller PayByPlate – får adgang til de lavere priser på Storebælt. Rabatten fratrækkes automatisk over det kreditkort, som er tilknyttet kundens konto hos BroBizz.
  • Det nye system er blevet testet gennem efteråret 2017, og testene fortsætter frem til slutningen af marts 2018, hvor løsningen lanceres.
  • På nuværende tidspunkt viser testene, at nummerpladerne kan genkendes korrekt i 98 ud af 100 passager.
  • I en netop udført spørgeskemaundersøgelse mente 80 pct. af de adspurgte testpersoner, at afregning via PayByPlate fungerer bedre sammenlignet med betaling med kort.
  • Løsningen kræver, at bilisterne sørger for at holde deres nummerplade ren. Der er dog personale i betalingsanlægget, som er klar til at hjælpe kunderne igennem anlægget, hvis der opstår problemer med aflæsningen af nummerpladen.
  • I første omgang tilbydes løsningen til danske køretøjer under 6 meter og vil blive udvidet til at dække flere køretøjstyper i fremtiden. Køretøjer med ønskenummerplade og motorcykler kan i første omgang ikke benytte PayByPlate, men det forventes at blive implementeret på et senere tidspunkt.
  • Registrering af nummerpladen kan ske på BroBizz’ hjemmeside eller i BroBizz’ app, som kommer i en opdateret version, når PayByPlate lanceres. Nummerpladen virker som betalingsmiddel 20 minutter efter registrering.
  • På nuværende tidspunkt vil gennemkørslen for brugere af PayByPlate foregå i de blå baner, men på sigt er planen, at der oprettes kørebaner dedikeret til nummerpladebetaling.

Video af kørsel med PayByPlate:

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld