Panoramabillede af Øresundsbroen solnedgang

Bedre mobildækning på Øresundsbron

Øresundsforbindelsen har længe været plaget af dårligt mobilsignal på grund af alt for mange overdragelser af samtaler mellem landbaserede master på begge sider af sundet og master på selve Øresundsbroen.

Nu bliver der gjort noget ved det, så både bilister og togpassagerer forhåbentlig kan få stabile forbindelser. Det er frekvenskoordinering med operatørernes landanlæg og nye og flere lave master på broen, som skal løse problemet.

Øresundsbro Konsortiet har både retten til at opsætte master, ligesom konsortiet ejer de eksisterende sendemaster, og det er også Øresundsbro Konsortiet, som nu sætter en hel del flere lave master op, som sender med betydelig lavere effekt og dermed forhåbentlig undgår at forstyrre tilgrænsende landanlæg.

Vi sætter nu mange lave master op, som så sender med lavere effekt. Det i kombination med frekvenskoordinering i området gør, at vi opnår dominans og forhåbentlig en markant bedre mobildækning på Øresundsbron.

Johan Nord , leder af mobilprojektet

Arbejdet med at montere flere master er færdigt i juni, og her vil det vise sig i praksis, om strategien fungerer til glæde for brugerne af Øresundsbron.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld