Nye perspektiver for brug af BroBizz i Europa

BroBizz A/S er blevet EETS-registreret. Det bringer selskabet tættere på at kunne tilbyde kunderne brug af BroBizz® til betaling i Europa.

Registreringen er et vigtigt skridt for BroBizz A/S for i fremtiden at kunne tilbyde en tjeneste, som er et attraktivt og naturligt valg for de regionale kunder, som ønsker at begive sig ud i Europa.

Helt konkret betyder godkendelsen, at BroBizz A/S nu formelt har ret til at komme i dialog med alle EU–lande om at opnå adgang til betaling med BroBizz® på infrastrukturanlæg, der er omfattet af EETS-bestemmelserne.

– Registreringen er et kvalitetsstempel af vores forretning og en vigtig milepæl for os. Nu kan vi gå i dialog med flere europæiske lande om at anvende BroBizz, som på sigt vil bringe os nærmere målet om, at vores kunder skal kunne benytte BroBizz i hele Europa, siger adm. direktør i BroBizz A/S, Helle Bech.

Nemmere betaling og ingen kø

På nuværende tidspunkt kan BroBizz bruges som betalingsmiddel mere end 55 steder i Skandinavien. Når aftalerne med andre europæiske lande falder på plads, vil kunderne ligeledes kunne benytte BroBizz andre steder i Europa.

– Det er for tidligt at sige noget om, hvor og hvornår vores kunder kan begynde at bruge BroBizz som betalingsmiddel i Europa. For kunderne vil der være flere fordele, da de kan benytte hurtigbanerne i betalingsanlæggene, så de slipper for at holde i kø, når de kører på de europæiske veje fx i forbindelse med ferie. Derudover vil den samlede afregning foregå nemt og enkelt via kundernes eksisterende aftale med BroBizz A/S, fortæller Helle Bech.

Fakta om EETS

Kommissionen har via det såkaldte European Electronic Toll Service (EETS) direktiv som mål, at en elektronisk sender, fx en BroBizz, skal kunne anvendes til betaling på samtlige betalingsveje i EU. Det vil gøre det lettere for trafikanterne, som dermed kun behøver aftale med én udsteder – fx BroBizz A/S – til at opkræve alt forbrug fra betalingsanlæg i EU.

Direktivet skulle være trådt i kraft i 2012, men det har vist sig mere kompliceret at implementere end først forventet, da der skal opnås enighed om fælles standarder, afregningsmetoder mv., før direktivets formål kan realiseres.

Det er Vejdirektoratet, som er godkendende myndighed i Danmark og har godkendt BroBizz A/S’ EETS-ansøgning. Der findes pt. kun fire øvrige registrerede aktive EETS-udstedere i dag, nemlig tre franske og en italiensk.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld