Tunneløvelse ved brand Storebælt

Beredskabsøvelse i tunnelen under Storebælt

Natten mellem lørdag og søndag i denne weekend holder beredskaberne omkring Storebælt en fuldskalaøvelse. Omkring 200 personer deltager i år i øvelsen, der er en tilbagevendende begivenhed.

Søndag klokken 01.30 (sommertid) skydes den årlige beredskabsøvelse i Storebæltstunnelen i gang. Den slutter omkring klokken 05.00 (vintertid). Der er tale om en fuldskalaøvelse med cirka 200 involverede personer.

Scenariet bliver i år et sammenstød mellem et godstog og et arbejdskøretøj med forholdsvist få tilskadekomne, som skal have hjælp.

Man kan derfor forvente, at der i denne periode vil være meget aktivitet i området ved Korsør Station og omkring tunnelmundingen. Men ingen grund til bekymring – det er blot en øvelse.

Formålet med tunneløvelsen er at afprøve og vurdere beredskabskomponenternes samlede indsats i forhold til de planer og procedurer, der er lagt i forbindelse med uheld i tunnelen. Der ses specielt på, hvordan alarmering, disponering, indsats og ledelse fungerer under særdeles vanske­lige forhold, hvor der stilles væsentlige udfordringer til såvel den koordinerende ledelse som den tekniske indsats. Øvelsen bliver evalueret, så erfaringerne kan blive brugt fremover.

Dem, der står bag øvelsen er Sund & Bælt, Banedanmark, DSB, Beredskabsstyrelsen, Sundhedsberedskabet i Region Sjælland, Redningsberedskabet i Slagelse Kommune samt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld