Beredskabsøvelsen forløb godt

Natten mellem 25. og 26. oktober var der hektisk aktivitet i Halsskov. Årets store beredskabsøvelse gik i gang kort efter kl. 02, hvor meldingen om brand i et tog og mange sårede satte skub i en kæde af aktiviteter for at få situationen under kontrol.

‘Nu skal vi ha’ folk ud af røret … vi mødes igen om 15 minutter’. Sådan lød det meget bestemt fra indsatslederen i kommandocentralen ved Korsør Station. Her var han omgivet af folk fra Sund & Bælt, politifolk, læger, paramedicinere og mange andre med aktier i den årlige beredskabsøvelse.

Beredskabsøvelsen blev skudt i gang kl. 02.00, hvor Teknisk Overvågning fik melding om et brændende tog i tunnelen og mange sårede.

I årets øvelse deltog 1.060 personer, heraf en del statister, som agerede tilskadekomne, samt gæster, der var interesserede i at se et kompliceret beredskab spille sammen. Scenariet for øvelsen var i år usædvanligt kompliceret med 90 tilskadekomne og ca. 300 uskadte, som skulle transporteres væk fra tunnelen.

Gæster fra udlandet

Blandt gæsterne var repræsentanter fra de tyske og svenske myndigheder. Svenskerne er interesserede i, hvordan beredskabet på Storebælt fungerer, fordi de om kort tid åbner en tunnel ved Hallandsåsen. Tyskerne har Femernforbindelsen, som de skal håndtere i krisesituationer sammen med det danske beredskab.

– En sådan øvelse skal prøves i praksis. Man kan ikke tænke sig frem til, hvad der sker ved et skrivebord. Det er bl.a. det, vi i dag har fortalt svenskerne, fortæller Kristian Madsen, teknisk chef for jernbanen i Sund & Bælt.

Et tilfredsstillende forløb

Tidligt søndag morgen sendte politiet en pressemeddelelse ud.

– Øvelsen fik et tilfredsstillende forløb, og resultatet viste, at det samlede indsatskoncept fungerede, hvilket gjorde, at det lykkedes at gennemføre en effektiv indsats. Samspillet mellem de mange aktører fungerede særdeles godt, står der bl.a. i meddelelsen.

Kontaktgruppen evaluerer nu øvelsen, og i løbet af december bliver der udsendt en endelig evalueringsrapport.

Du kan læse pressemeddelelsen HER.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld