Nyt betalingsanlæg

Storebæltsbroens betalingsanlæg

Kører man på Storebæltsforbindelsen, kender man også betalingsanlægget, hvor mere end 36.000 kunder kører igennem – hver dag.

Storebælts betalingsanlæg ligger i Korsør og er bygget sammen med Storebælts administrationsbygning, hvor bl.a.  Storebæltsforbindelsens overvågningsrum – kaldet O-rummet – er placeret.

Nyt betalingsanlæg i 2020
I januar 2020 kunne trafikanter opleve et nyt betalingsanlæg inden de krydsede Storebælt. Efter mere end 20 år blev betalingsanlægget opgraderet med ny teknologi. Opgraderingen har betydet, at det både er blevet hurtigere og nemmere at komme over broen.

Med automatisk betaling som PayByPlate og bizz, kommer trafikanter ikke blot hurtigere igennem betalingsanlægget. De opnår også de bedste priser efter regeringen 1. januar 2018 valgte at nedsætte taksterne for passage af Storebæltsbroen.

Det nye betalingsanlæg har tre forskellige banetyper:

  • De grønne baner: Til venstre er de grønne Ekspres-baner. Her kan trafikanter køre igennem med max. 50 km/t og betale med en bizz eller PayByPlate.
  • De blå baner: Banerne i midten er blå Kort-baner. Trafikanter kan bruge både danske og udenlandske betalingskort og flere benzinkort, ligesom de også kan benytte automatisk betaling.
  • De gule baner: Til højre er de gule Kontant-bane. Trafikanter kan betale med kontanter, betalingskort eller med ebooking, BroBizz, Øresundsbizz, AutoPASS o.lign. Som en del af betalingsanlæggets opgradering er der opsat nye selvbetjeningsterminaler, hvor trafikanter selv skal putte sedler og/eller mønter i kontantautomaten.

Over hver bane hænger digitale og variable skilte med farvede piktogrammer og lysdioder. De viser, hvilken betjeningsmåde den enkelte bane er indstillet til og afhængig af trafikken kan banerne hurtigt omstilles.

Nedenstående illustration viser det opgraderede betalingsanlæg og dets funktioner:

Læs mere Storebælts hjemmeside

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld