Boks skiftes efter lørdagens uheld i betalingsanlægget

Lørdag morgen kl. 7.50 smadrede en bil ind i en af boksene ved broens betalingsanlæg. Boksen overlevede ikke og skal nu skiftes. Åbning af ekstra bane gjorde, at trafikken alligevel gled hele weekenden.

Heldigvis skete der ingen alvorlig personskade, den eneste som kom alvorligt galt afsted, var den betalingsboks, der blev ramt.

– Lige nu arbejder vi på at få bjerget al det udstyr i boksen, som kan genbruges. Men der er ingen tvivl om, at boksen skal skifts. Den er fuldstændig smadret, fortæller driftsleder Palle Nygaard, som efterfølgende kom til betalingsanlægget kort efter ulykken.

Det er første gang, at en påkørsel er så slem, at en betalingsboks må skiftes. Det er aldrig sket før, og derfor er det også lige nu uvist, hvornår en ny boks kan stå klar i banen.

Ekstra bane åbnet

På trods af ulykken kørte efterårstrafikken fint lørdag, bl.a. fordi der var mulighed for at åbne en ekstra kortbetalingsbane.

– Medarbejderne i betalingsanlægget tog ulykken roligt og der var ingen panik. Men selvfølgelig gør en sådan ulykke indtryk, understreger Palle Nygaard.

Takket være hurtig assistance fra Sund & Bælts egne montører, elektrikere fra Bravida og NCC-folk var en af de bokse, som blev lettere skadet ved ulykken allerede funktionsdygtig igen omkring 13.30, da der bl.a. var trukket nye kabler til boksens udstyr.

Den forulykkede bil havde nået at forvilde sig ind i kortbanen med meget høj fart, og ramte derfor boksen ’spot on’. Normalt vil biler ramme betonbufferne – hvorpå der er monteret støddæmpere – før de rammer betalingsbokse og evt. medarbejdere i boksene.

 

 

 

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld