Borgermøde om Femern Bælt-forbindelsen

Transportminister Hans Christian Schmidt var i sidste uge vært ved et borgermøde på Lolland om Femern-Bælt forbindelsen.

Formålet med borgermødet var at inddrage borgerne, inden politikerne skal tage stilling til, om den foretrukne tekniske løsning for Femern Bælt-forbindelsen i det videre arbejde, herunder i VVM (vurdering af virkninger på miljøet)-processen, skal være en sænketunnel eller en skråstagsbro. Ministeren udtalte efter mødet, at han hælder  mest til en sænketunnel.

Der var en god debat på borgermødet, og flere hundrede mennesker var mødt op for at give deres mening til kende.

Fra Femern A/S deltog adm. direktør Leo Larsen samt flere fageksperter i dialogen med borgerne og gav en præsentation af den tekniske, miljømæssige og økonomiske vurdering af de to skitseprojekter. Ligeledes deltog bl.a. ingeniører, miljøspecialister, folk fra transportsektoren og lokale erhvervsinteresser i ekspertpaneler, som bidrog til en interessant debat om den kommende forbindelse.

Pylon-konkurrence

Som en del af arrangementet var der opstillet en informationsstand om forbindelserne over Storebælt og Øresund. A/S Storebælt afholdt i den forbindelse en konkurrence om en guidet tur i pylonerne på Storebæltsbroen for to personer.

Følgende vindere er nu udtrukket:

Conni Nis-Hansen, Stubbekøbing
Erik Rasmussen, Nykøbing F.
Claus Christensen, Vordingborg
Claus Engholm, Dannemare
Claus Hansen, Nykøbing F.

Vinderne har fået besked.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld