Free-flow betalingsanlæg

BroBizz Operatør A/S

BroBizz Operatør A/S er et 100 pct. ejet datterselskab til BroBizz A/S. Selskabet blev stiftet den 7. december 2017. Selskabet ejer og driver betalingsanlægger på Storebæltsbroen og free flow-betalingsanlægget på Fjordforbindelsen Frederikssund.

BroBizz Operatør A/S er stiftet i overensstemmelse med Sund & Bælt-koncernens lovgrundlag og kan på markedsvilkår byde på etablering, drift og vedligehold af elektroniske bompengesystemer. Selskabet gør det således muligt at nyttiggøre den store viden og erfaring om etablering og drift af betalingsanlæg, som er oparbejdet i Sund & Bælt-koncernen i forbindelse med anlæg og drift af Storebæltsforbindelsen og ved automatisk digital kontrol i de danske miljøzoner. Ligesom viden og erfaring om Danmarks første Free Flow betalingsanlæg ved Kronprinsesse Marys bro kan anvendes i andre projekter.

Selskabet kan byde på andre fremtidige betalingsanlæg og lignende på brugerfinansieret infrastruktur i Danmark, herunder andre betalingsopkrævningsløsninger såsom betalingsopkrævning ved køretøjsudstyr, kameraoptagelse af køretøjets nummerplade og lignende.

 

Klik på organisationsdiagrammet for at se det i fuld størrelse.

 

Se bestyrelsen og direktionen her

Det nye betalingsanlæg ved Kronprinsesse Marys bro

Betalingsanlægget ved Kronprinsesse Marys Bro i Frederikssund er et såkaldt free flow-system, som er valgt for at gøre det let for trafikanterne at passere broen. Der er ingen bomme ved anlægget, og trafikanterne kan passere uden at sænke farten. Danmarks første Free Flow betalingsanlæg er etableret ved Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund. Betalingsanlægget fungerer ved, at man som bilist ikke skal sænke farten, når man passerer betalingsanlægget, idet der ikke er bomme. I stedet kan kunderne betale via registrering af en Bizz-enhed eller nummerplade.

Læs mere om betalingsanlægget på Fjordforbindelsen Frederikssunds hjemmeside

Automatisk aflæsning af nummerplader i de danske miljøzoner

I juni 2020 vedtog Folketinget ny lovgivning vedrørende de fire miljøzoner i København/Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg. Den nye lovgivning gav per 1. juli 2020 Miljøstyrelsen det primære ansvar for håndhævelsen af miljøzonereglerne overfor køretøjer, som kører i miljøzonerne og samtidig blev automatisk digital kontrol i miljøzonerne indført.

Kontrollen er baseret på automatisk check af nummerplader med kameraer, der bruger nummerpladegenkendelsesteknologi, den såkaldte ANPR-teknologi (Automatic Number Plate Recognition). Teknologien er også kendt fra Storebæltsbroen, når trafikanter kører gennem betalingsanlægget eller ind i parkeringsanlæg.

Læs mere om den automatiske aflæsning på miljøzonernes hjemmeside

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld