Cykelløb på broen 12. september

Lørdag den 12. september triller omkring 6.000 cyklister over Storebæltsbroen. Det er cykelløbet Aarhus – Odense – København, som passerer broen i tidsrummet 16-20. Derfor: kør hjemmefra i god tid.

Der er tale om en stor, folkelig event, når Storebæltsbroen afholder cykelløb, hvor 6.000 cyklister triller over broen lørdag den 12. september. Udover en meget lang cykeltur, få cyklisterne også en helt anderledes oplevelse af broen med på vejen, idet man jo normalt kun ser broen fra indersiden af en bil.

Trafikken kan ikke undgå at blive berørt af cykelløbet, og derfor er løbet lagt på et tidspunkt, hvor der ifølge prognoserne er mindst trafik, og hvor løbet derfor vil genere bilisterne mindst muligt. Men et godt råd er, at skal man over broen 12. september, så skal man beregne ekstra tid til turen.

Under cykelløbet vil der være dobbeltrettet trafik i de vestgående spor på Storebæltsbroen – dvs. i retning mod Fyn – og vejens status ændres fra motorvej til almindelig landevej med hastighed på 80 km/t. Ændringen indtræder kl. 13.30 i retning mod Fyn, og kl. 15 omlægges trafikken i retning mod Sjælland. Trafikken omlægges igen når motionscyklisterne har passeret og forventes at være normal omkring kl. 21.

Det er Veggerby Sport & Kultur, som står bag det gigantiske cykelarrangement, der sætter Danmark på landkortet som en af verdens førende cykelnationer med en motions-pendant til store udenlandske løb som svenske Vätteren Rundt og norske Styrkeprøven.

Flere end 1.000 frivillige stiller op og hjælper, så alle triller sikkert i mål i DGI-byen efter hhv. 375 eller 190 km i sadlen.

Følg med i trafikken via sms. Send SMS til 1231 med teksten BRO INFO. Det koster almindelig SMS-takst at melde sig til. De SMS’er, du modtager, koster ikke noget. Tjenesten hører automatisk op efter syv dage. Vil du afmelde inden da: Send SMS til 1231 med teksten BRO STOP – det koster almindelig SMS-takst.

Læs mere på Veggerby Sport & Kultur på www.vsok.dk

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld