Free-flow betalingsanlæg

Danmarks første free flow-betalingsanlæg klar til åbning af Kronprinsesse Marys Bro

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september, bliver det med Danmarks første free flow-betalingsanlæg. Betaling sker automatisk via enten nummerpladelæsning eller med en bizz, mens bilen er i fart.

Kilde: Fjordforbindelsen Frederikssund

Når Fjordforbindelsen Frederiksund åbner for trafik i næste måned, er det med Danmarks første free flow-betalingsanlæg. Her kan bilisterne køre over uden at sænke farten eller skulle forholde sig til bomme og lignende. Betalingsanlægget og teknologien bag sørger for, at betalingen sker automatisk enten via nummerpladen eller en bizz.

Det er BroBizz Operatør A/S, der har etableret anlægget og skal drive det fremadrettet. Et år efter åbning er forventningen, at der dagligt vil køre cirka 12.000 køretøjer forbi betalingsanlægget, der består af to master over vejbanen, som ved hjælp af kameraer og sensorer sørger for registreringen.

I næste uge gennemføres de sidste test, for at sikre at det fungerer, som det skal. Selvom hastigheden over broen bliver 90 kilometer i timen, tester Brobizz Opratør A/S hastigheder op til 160 kilometer i timen. Der tages også højde for variationen i nummerplader fx udenlandske, militære nummerplader og andre specielle forhold, så betalingsanlægget er helt klar, når de første trafikanter kører over broen 30. september.

Du kan læse mere om det nye free flow-betalingsanlæg på Fjordforbindelsen hjemmeside.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld