Danmarks højest placerede toiletter

Danmark har netop fået sit vel nok højest placerede toilet. Faktisk er der tale om to toiletter, som står i toppen af Storebæltsbroens pyloner.

Toiletterne er steget til tops for at gøre livet nemmere for folkene fra engelske Spencer Group – eller kabelkravlerne i daglig tale – som er i gang med et omfattende arbejde med bevikling af østbroens hovedkabler. Arbejdet startede sidste år, men blev afbrudt af vintervejret og genoptaget igen i april måned.

Arbejdet foregår fra arbejdsplatforme, som kravler op og ned af hovedkablerne.  Før kabelkravlerne overhovedet må bevæge sig ud på platformene, er de sikret med faldsikringsseler og sikkerhedsliner, ligesom deres værktøj også er sikret, så det ikke kan falde ned på vejbanen. Derfor er det selvfølgelig også en større operation, når folkene skal noget så basalt som på toilettet i løbet af arbejdsdagen. Hidtil har de skullet ind fra platformene og 254 meter ned i bunden af pylonerne. Men nu kan de nøjes med at gøre holdt i toppen af pylonerne, hvor der er installeret toiletter, som sparer dem for mange timers irriterende fragt ned med elevator.

Toiletterne, som formentlig er Danmarks højest placerede toiletter, er forbrændingstoiletter, så de er nemmere at tømme end campingtoiletterne. Det, der bliver tilbage, er bare lidt aske.

Det store beviklingsarbejde er planlagt til at være færdigt i starten af efteråret. På nuværende tidspunkt er ca. 60 pct. af arbejdet udført.

Se en film om arbejdet.

Om affugtningsprojektet

Projektet blev i foråret 2014 sat i gang for at beskytte østbroens hovedkabler mod rust. Projektet er det hidtil største for eftermontering af et affugtningssystem på et eksisterende broanlæg. Konkret bevikles kablerne med en membran, som sikrer mod indtrængning af fugt. Herefter sendes tør luft gennem kablerne, som derved bliver affugtet. Den tørre luft kommer fra et nyt affugtningsanlæg, placeret i østbroens brodrager.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld