Danmarks mest berømte vindmøllepark skifter hænder

Den 15. marts 2018 offentliggør European Energy Group, at de træder ind på markedet for havvind gennem købet af Sprogø Vindmøllepark. Sælger i handlen er A/S Storebælt. Vindmølleparken er den lettest genkendelige i Danmark, da den kan ses fra Storebæltsbroen. Cirka 25 millioner mennesker passerer parken hvert eneste år.

Den 15. marts 2018 offentliggør European Energy i en pressemeddelelse købet af Sprogø Havmøllepark:

European Energy har købt Sprogø Vindmøllepark med en total kapacitet på 21 MW

European Energy Group træder ind på markedet for havvind gennem købet af Sprogø Vindmøllepark. Sælger i handlen er A/S Storebælt.

Knud Erik Andersen, CEO of European Energy, siger:

“Det er et vigtige skridt ind i havvind for European Energy. Vindfarmen er et attraktivt aktiv, og vil også give yderligere indsigt og erfaring i driften af en havvindmøllepark”.

”Vi mener, at havvind har en plads i det fremtidige energi-mix, sammen med landvind og solenergi. Med købet af vindmøllerne har vi alle tre elementer i vores portfolio”.

Sprogø vindmøllepark ligger i Storebælt nær Sprogø og broen mellem Sjælland og Fyn. Den består af syv 3 MV vindmøller, som producerer strøm, svarende til cirka 16.000 husholdninger årligt. A/S Storebælt har siden opførelsen holdt et højt vedligeholdelsesniveau for vindmøllerne, som har sikret en oppetid på næsten 98 %.

“Med Sprogø Vindmøllepark vil European Energy overtage en meget veldreven møllepark, som vil sikre dem en stabil og høj produktion af grøn energi til deres forretning. Sprogø Vindmøllepark er samtidig unik med sin placering lige nord for Storebæltsbroen, og parken fungerer dermed som et udstillingsvindue for dansk havvind.”

“Sund & Bælt vil fortsat aftage grøn strøm til drift af egne infrastrukturanlæg”, slutter Mikkel Hemmingsen, adm. direktør i Sund & Bælt.

Vindmølleparken er den lettest genkendelige i Danmark, da den kan ses fra Storebæltsbroen. Cirka 25 millioner mennesker passerer parken hvert eneste år.

“Vi er stolte af at være den nye ejer af den havvindmøllepark, der giver flest danskere et kig ind i havvind,” siger Knud Erik Andersen.

Salget forventes gennemført den 1. juni 2018, når de nødvendige myndighedsgodkendelser foreligger.

 

 

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld