Danskernes stolthed fylder 15 år

Den 14. juni er det 15 år siden, at motorvejsforbindelsen over Storebælt åbnede og for alvor fik bundet Danmark sammen. Vejen til de spændende oplevelser i alle dele af landet blev med ét meget hurtigere og nemmere, og det er der siden mange, der har benyttet sig af. Efter kun et halvt år med broen kunne man konstatere, at biltrafikken over Storebælt var mere end fordoblet – fra ca. 8.300 pr. døgn i færgernes tid til ca. 18.000 pr. døgn med broen. 3,8 millioner køretøjer passerede broen i løbet af det første halve år efter at Hendes Majestæt Dronning Margrethe havde klippet silkesnoren over.

De efterfølgende ti år steg trafikken for hvert år der gik og nåede i 2007 op på 10,7 millioner køretøjer. Med finanskrisen i 2008 gik væksten i stå, hvilket kunne aflæses tydeligt i Storebælts trafiktal. Flere økonomer bruger da også trafiktallene som en af det ting, de kigger på, når de skal vurdere, hvordan det går med dansk økonomi.  De seneste år har trafiktallet ligget nogenlunde stabilt på mellem 10 og 11 millioner køretøjer om året.

På 15 år har broen lagt asfalt til i alt ca. 139 millioner køretøjer på tur, og på de travleste dage omkring 45.000 på et enkelt døgn.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld