Datterselskab: A/S Femern Landanlæg

Vis og filtrer i alle nyheder, pressemeddelelser og andre artikler.

Video: Sådan bygges Femern Bælt-tunnelen

Fundet i:

Femern Bælt-tunnelen mellem Rødbyhavn på Lolland og Puttgarden i Tyskland bliver verdens længste sænketunnel. Denne video forklarer, hvordan 360.000 tons stål og 3 mio. kubikmeter beton bliver til en 18 kilometer lang tunnel.

Tre konsortier skal kæmpe om grøn transformerstation til Femern-tunnel

Fundet i:

Femern A/S har prækvalificeret tre konsortier til at konkurrere om opgaven med at etablere en stor transformerstation, der skal forsyne Femern-tunnelen og jernbanen mellem Danmark og Tyskland med grøn strøm. Transformerstationen skal også have kapacitet til at kunne levere strøm til elektriske køretøjer.

Danske eksperter tester sejladssikkerhed ved Femern-byggeri

Fundet i:

Sikkerheden for skibstrafikken er i højsædet, når Femern-tunnelen skal bygges i Femern Bælt. Femern A/S har sammen med FORCE i Lyngby gennemført omfattende simuleringer og testet samarbejdet med de operatører, der overvåger skibstrafikken døgnet rundt.

Klimafokus i milliardudbud på Femern-tunnelen

Fundet i:

Femern-tunnelen skal drives klimavenligt med grøn strøm og med fokus på energieffektivitet og fremtidssikrede løsninger, der kan sikre udnyttelsen af ny teknologi og håndtere den grønne omstilling af transportmidlerne på vej og bane. Det er kernen i det udbud, som Femern A/S nu sender i markedet.