Datterselskab: A/S Storebælt

Vis og filtrer i alle nyheder, pressemeddelelser og andre artikler.

Sommertrafik: sådan kommer du hurtigt over Storebælt

Fundet i:

Skoleferien starter i weekenden, og det giver travlhed på Storebæltsforbindelsen, hvor der nogle feriedage kører over 51.000 biler over broen. Husker man sin BroBizz®, er der stor chance for at rulle glat igennem betalingsanlægget.

Storebæltsbroen fylder 19 år

Fundet i:

14. juni 1998 ankom dronning Margrethe til et spritnyt betalingsanlæg i Korsør og ‘klippede’ snoren til Storebæltsbroen. I sin tale kaldte majestæten byggeriet af forbindelsen for ‘godt kram’ og om aftenen kunne de første biler køre over forbindelsen. Dagen efter – kl. 1.00 – lagde den sidste færge til kaj i Korsør.

Storebæltsbroen skal GPS-måles

Fundet i:

Seks GPS-sendere er sat op på broen og én på land for at måle, hvor meget Storebæltsbroen bliver påvirket af tunge transporter og vejrforhold som vind, kulde og varme.

Vejarbejde: Ny asfalt på Storebæltsbroen

Fundet i:

På enkelte dage i juni og juli skifter A/S Storebælt asfaltslidlaget på Storebæltsbroen i retning mod Sjælland. Arbejdet starter på torsdag, den 1. juni, og sker primært som aften- og nattearbejde for at tage hensyn til ferietrafikken. Se datoerne for arbejdet her.

Danmarks længste tunnel fylder 20 år i dag

Fundet i:

6. april 1997 kørte det første godstog gennem tunnelen under Storebælt. To måneder senere åbnede jernbanen for passagerer, som nu kunne komme over Storebælt på 12 minutter frem for en time med færge. Jernbanen og tunnelen har en levetid på op til 100 år. Derfor arbejder Sund & Bælt intensivt med data, som trækkes ud af de banetekniske anlæg, til intelligent vedligehold.