En flok køer på Sprogø ved Storebælt

Får og kalve arbejder på Sprogø

Så snart græsset på Sprogø begynder at gro om foråret, så myldrer det frem med både får, lam og kvæg på både Ny og Gammel Sprogø. Ud over at dyrene er smukke og hyggelige at se på, når man kører over broen, så løser de faktisk også en vigtig opgave, da de sørger for at holde græsset på engarealerne nede. Det er en fordel for Sund & Bælt, som står for naturpleje på Sprogø, ligesom dyrene får al den foder og friske havluft, de kan drømme om.

Det er en landmand i Slagelse, som har aftalen om at sætte dyr på Sprogø. Når han har transporteret dyrene til Sprogø i starten af april – fårene lidt tidligere end kvæget – så er han efterfølgende derovre mindst to gange om ugen for at se til dem. Når lam og kalve er helt nyfødte, tjekker han dog næsten dagligt, at alt er ok.

Nogle af dyrene går faktisk på Sund & Bælts arealer i Halsskov, hvor der i øjeblikket er ca. 90 får og lam fordelt i to folde. På Ny og Gammel Sprogø er der ca. 200 får og lam, ca. 20 kviekalve og 10 køer, som trasker rundt og agerer græsslåmaskiner nogle måneder om året.

Når vejret begynder at blive råt og bide i oktober, henter Steffen Rasmussen alle sine dyr retur til lidt mindre barske forhold hjemme på gården. Han har, via en kontrakt med Sund & Bælt, haft sine dyr på Sprogø siden 1999.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld