Motorvej ved Storebælt

Finansaftale for Fjordforbindelsen Frederikssund

Det bliver den fælles finansafdeling for Øresundsbro Konsortiet og Sund & Bælt Holding A/S, der skal optage lån og forvalte låneporteføljen til anlæg af den kommende højbro og tilhørende vejnet over Roskilde Fjord syd for Frederikssund.

Transportministeriet har bedt den fælles finansafdeling for de store broer med hovedkontor i Vester Søgade i København om at påtage sig opgaven. Foruden forvaltning af lån til Storebæltsbroen og Øresundsbron styrer afdelingen også låneporteføljerne for Metro byggeriet i København og for udviklingsselskabet By & Havn, ligeledes i København.

Anlæg og opførelse af den nye fjordforbindelse vil samlet koste to mia. kroner. Et bredt politisk flertal på Christiansborg har tidligere afsat 650 mio. kr. De resterende ca. 1.4 mia. kroner optages som statsgaranteret lån med en 40-årig tilbagebetalingsperiode, hvilket indebærer brugerbetaling på Fjordforbindelsen Frederikssund ligesom på Storebæltsbroen og Øresundsbron.

Finansdirektør Kaj V. Holm fra Øresundsbro Konsortiet og Sund & Bælt Holding A/S fastslår, at tidspunktet for låneoptagelse er særdeles gunstigt på baggrund af lav realrente.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld