Havvindmøllerne i Storebælt sætter rekord

De syv havvindmøller ved Sprogø i Storebælt er så effektive, at de nu hører til i den absolutte elite på verdensplan.

Faktisk er Sund & Bælts havvindmøllepark ved Sprogø den mest effektive havvindmøllepark af alle de offshore-parker, Vestas A/S har leveret over hele verden.

Det blev afsløret for nylig, da Vestas A/S gennemførte en erfaringsudvekslingsdag for alle sine europæiske kunder med indlagt besøg netop på Sprogø i Storebælt.

– Møllerne producerer de mængder strøm, vi forventede, da de blev sat i drift for fire år siden. Men det er den såkaldte ”oppetid” – de sammenlagte perioder, hvor møllerne producerer strøm, der gør vores vindmøller til de mest effektive på verdensplan, siger teknisk chef Kim Agersø Nielsen, A/S Storebælt.

– Vi har i samarbejde med Vestas udviklet et proaktivt serviceprogram for vores havvindmøllepark, der i praksis betyder, at de perioder hvor møllerne står stille og ikke producerer strøm, er minimale. Desuden er vi begunstiget af, at vores serviceteam hurtigt og under alle vejrforhold kan komme ud til møllerne, hvis der opstår driftsforstyrrelser, siger Kim Agersø Nielsen.

Vindmøllerne ved Sprogø producerer årligt 66 mio. kWh. Det svarer til det årlige elforbrug i 16.000 parcelhuse. Vindmøllestrømmen kompenserer for den CO2udledning, der er ved produktion af strøm til drift af alle Sund & Bælts trafikanlæg.

For yderligere information kontakt teknisk chef Kim Agersø Nielsen, A/S Storebælt, tlf. 58303000, mobil 30717984

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld