Indvielse af natursti langs Storebælts landfæste

I dag har Sund & Bælt Holding A/S indviet en natursti langs Storebælts landfæste ved Halsskov. Indvielsen fandt sted syd for betalingsanlægget.

Sund & Bælt ønsker at være en aktiv del af lokalsamfundet og medvirke til, at flest mulige kan få gode oplevelser i og omkring anlæggene. Derfor blev der i sommeren 2013 indgået en aftale med Musholm Bugt Feriecenter og Slagelse Kommune om at anlægge en 950 m lang og 1,5 m bred gang- og køresti for kørestolsbrugere nord for Østbrorampen med forbindelse til den nyanlagte natursti langs Horsekær.

– For Sund & Bælt er det vigtigt, at alle har mulighed for at få glæde af den smukke natur omkring Storebæltsbroen, uanset om man er rask til bens eller kørestolsbruger, siger Leo Larsen, administrerende direktør for Sund & Bælt.

Musholm Bugt Feriecenter blev i 1998 etableret på initiativ af Muskelsvindfonden med henblik på at skabe gode, attraktive ferieoplevelser for mennesker med funktionsnedsættelser.

– Stien er et symbol på, at Korsør og omegn ikke bare har naturoplevelser forbeholdt de få. Den skaber på smukkeste vis bro mellem de forskellige behov, vi mennesker kan have, siger Evald Krog, formand for Muskelsvindfonden.

Det samlede stiforløb, som Storebælt har anlagt, har en længde på i alt 1,7 km. Det udgår fra Halsskovvej nord for betalingsanlægget, passerer østbroens landfæste, fortsætter langs Horsekær på sydsiden af motorvejen og munder ud i Storebæltsvej syd for betalingsanlægget.

Etableringen af naturstien gør det nu muligt for kørestolsbrugere at køre fra Musholm Bugt Feriecenter til naturrestpladsen ved Storebæltsvej, som blev indviet den 23. august 2011.

Musholm Bugt Feriecenter er opført af Muskelsvindfonden og særligt tilpasset ophold for mennesker med muskelsvind og funktionsnedsættelse.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld