Interessen for teknik starter i folkeskolen

Skal unge fristes til at tage en teknisk eller naturfaglig uddannelse, så skal interessen vækkes til live i folkeskolen. Det mener Tine Kirk Pedersen, markedsdirektør i Sund & Bælt.

For at skabe interesse for teknik i folkeskolen fortsætter Sund & Bælt med at invitere unge i de ældste folkeskoleklasser indenfor i virksomheden og fx vise dem, hvordan arbejdet på Storebæltsbroen foregår.

Virksomhedsbesøgene er en del af advokatfirmaet Plesners CSR Skoleprojekt, som går ud på at inspirere folkeskoleelever til at tage en uddannelse og ifølge Tine Kirk Pedersen må den meget gerne være en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse.

Optaget på ingeniøruddannelserne satte i år rekord, og det skyldes formentlig ikke mindst det arbejde, som Danmarks teknologiske alliance, Engineer the Future, har sat i værk, og som Sund & Bælt er en del af.

– Det er et problem for Danmark, at så få interesserer sig for ingeniørfaget. Herhjemme er vi kendt for vores store broprojekter og den kommende Femern Bælt-forbindelse. Men store infrastrukturprojekter kræver dygtige ingeniører, og derfor skal vi hele tiden arbejde på at skabe begejstring om de tekniske fag, siger Tine Kirk Pedersen.

Ifølge Tine Kirk Pedersen skal der allerede tages fat i folkeskolen, hvor naturfagene skal have en anden status og give plads til børns nysgerrighed.

– Børn skal ikke kun lære at finde på forhånd givne løsninger, men også selv rode med at skabe løsninger og samle erfaringer på det tekniske område. Sæt fx de mindre børn til at bygge en bro og finde ud af, hvor langt et frit spænd, de kan bygge, før broen braser sammen. Det er sjovt og kreativt og kan måske vise børn, at det er spændende at være med på de store infrastrukturprojekter, siger Tine Kirk Pedersen.

Fakta

Plesner og skolerne

Advokatfirmaet Plesners Skoleprojekt hjælper folkeskoleelever med at få øjnene op for vigtigheden af skolegang og de mange jobmuligheder, der åbner sig, når man tager en uddannelse. I samarbejde med skolerne Nørrebro Park Skole og Blågård Skole og en række rollemodeller og mønsterbrydere følger Plesner elever fra 7. til 9. klasse og står for arrangementer med klasserne, som fx virksomhedsbesøget hos Sund & Bælt.

Engineer the Future

Partnerne i Engineer the Future arbejder for at bringe danske ingeniører og teknologieksperter i front og for, at der bliver mange flere med viden og specialer inden for naturvidenskab og teknisk videnskab i fremtiden.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld