Juletrængsel på Storebælt

Traditionen tro bliver der travlt på Storebælt, når omkring 165.000 biler forventes at passere betalingsanlægget i juledagene mellem d. 23. og 27. december.

A/S Storebælt lover at gøre alt, hvad de kan for at minimere ventetiden for kunderne, og der vil være ekstra bemanding i de travleste timer til at hjælpe juletrafikken nemt og hurtigt videre. BroBizz kan bruges i alle baner, og det har ligeledes betydning for, at trafikken flyder uden stop i anlægget.

– Vi forventer, at juletrafikken vil være spredt ud over flere dage end sidste år, og det giver god plads til bilisterne og mindre risiko for ventetid.  Passerer man broen d. 23. eller 24. december i de manuelle baner, får man desuden en lille hilsen med på vejen. Vi uddeler nemlig lidt sødt i anledning af højtiden til glæde for de yngste passagerer på bagsædet, siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen.

Trafikken vil være tæt i begge retninger d. 23. december mellem kl. 11 og 17, mens flest bilister kører mod Fyn/Jylland d. 24. december i timen mellem 11 og 12.

Efter jul bliver den største hjemrejsedag torsdag d. 26. december, hvor omkring 5.000 biler kører gennem anlægget i retning mod Sjælland i de travleste timer mellem kl. 11 og 16.

Den gennemsnitlige trafik over Storebæltsforbindelsen i 2013 er på ca. 30.000 køretøjer pr. døgn

Trafikinformation i julen

Prognoser for juletrafikken og de travleste timer i Storebælts betalingsanlæg findes allerede nu på www.storebaelt.dk

På rejsen i juledagene kan bilisterne holde sig opdateret om forholdene på Storebæltsbroen via trafikmeldinger i radioen eller ved at tilmelde sig Storebælts SMS-tjeneste. Send BRO INFO til 1231.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld