Kæmpe containerskib gennem Storebælt

Opdateret kl. 15.30

Skibet passerede ca. 14.40 under Storebæltsbroen som planlagt. Billede af begivenheden kan hentes her og frit benyttes, når blot Sund & Bælt krediteres.

‘Mærsk Mc-Kinney Møller’ er det første af typen Triple-E fra danske A.P. Møller-Mærsk. Det er bygget i Sydkorea og nærmer sig nu Danmark. Containerskibet sejler tirsdag eftermiddag d. 20. august under Storebæltsbroen på sin vej mod Gdansk i Polen.

Hvornår passerer skibet

Skibet forventes at sejle under broen ca. kl. 14.30 – bemærk dog, at man ikke kan være helt sikker på tidspunktet. Derfor er det en god idé at følge med påwww.worldslargestship.com. Sund & Bælt kan ikke hjælpe med det præcise tidspunkt.

Mulighed for fotooptagelser

Da Storebæltsbroen er motorvej, er det af hensyn til trafiksikkerhed ikke muligt at stoppe på broen eller ved betalingsanlægget for at se skibet. På Fynssiden vil Fyns Badestrand, hvor Storebæltsbroen har landfæste med Fyn, være et godt udsigtspunkt. På Sjælland vil det være oplagt at tage plads ved Isbådsmuseet i Halsskov eller på stranden ved Storebælt Camping og Feriecenter. Vær forberedt på, at der kan være trængsel, da de nævnte lokationer ikke er bygget til store mængder trafik.

Billeder af skibets passage vil efterfølgende blive postet på facebook hos både Maersk og Storebælt.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld