Tog på Femern jernbane

Kontrakt om anlægsarbejder på Sjælland og Falster på Ringsted-Femern Banen indgået

Banedanmark har 29. juni 2016 indgået kontrakt med M.J. Eriksson om udførelse af anlægsarbejder (jordarbejde og afvanding) på Sjælland og Falster.

Banedanmark har 29. juni 2016 indgået kontrakt med M.J. Eriksson om udførelse af anlægsarbejder (jordarbejde og afvanding) på Sjælland og Falster i forbindelse med udbygning og opgradering af jernbanestrækningen mellem Ringsted og Nykøbing Falster. Kontrakten har en samlet værdi på ca. 534 mio. kr. hvoraf A/S Femern Landanlæg finansierer ca. 516 mio. kr. De resterende ca. 18 mio. kr. finansieres af via fornyelsesmidler hos Banedanmark og Signalprogrammet.

I henhold til Lov om anlæg og drift af en fast forbindelse over Femern Bælt med tilhørende landanlæg i Danmark samt dertilhørende delegationsbekendtgørelse er Banedanmark bygherre på de danske jernbanelandanlæg, mens A/S Femern Landanlæg, der er et datterselskab i Sund & Bælt Holding-koncernen, er ansvarlig for finansieringen af landanlæggene.

Anlægsarbejderne er en del af den samlede opgradering af Ringsted-Femern Banen. Opgraderingen af de danske landanlæg indgår som en del af det samlede Femern Bælt-projektet, som også omfatter kyst til kyst-forbindelsen mellem Rødby og Femern. Se mere om anlægsarbejderne her (civil works).

 

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld