Fjordforbindelsen Frederikssund ny bro Marys

Kontrakten på Danmarks første free flow betalingsanlæg er underskrevet

Fjordforbindelsen Frederikssund har i dag underskrevet kontakt med BroBizz Operatør A/S som leverandør af landets første free flow betalingsanlæg, der skal etableres ved Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord. Bro og anlæg åbner i slutningen af 2019.

Billedtekst: Visualisering af af Kronprinsesse Marys Bro.

BroBizz Operatør A/S blev ultimo august blandt tre bydende valgt som leverandør af Danmarks første free flow betalingsanlæg. Betalingsanlægget skal etableres ved Kronprinsesse Marys Bro, der åbner i slutningen af 2019.

Fredag den 5. oktober har Fjordforbindelsen Frederikssund og BroBizz A/S underskrevet kontrakten på opgaven, og der er store forventninger til den valgte leverandør af free flow betalingsanlægget.

– I BroBizz Operatør A/S har vi den leverandør, der afgav det stærkeste tilbud, og som vi er sikre på har kompetencerne og erfaringen til at levere og drifte et betalingsanlæg, der bliver nemt, sikkert og omkostningseffektivt til gavn for trafikanterne, siger bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund Leif Tullberg og fortsætter:

– Med dagens underskrift tager vi næste skridt mod et betalingsanlæg, der er det første af sin slags i Danmark. Og jeg synes, vi med rette kan glæde os over at gå forrest med en løsning, som vil gøre det let at passere broen, siger Leif Tullberg.

Hos BroBizz Operatør A/S har man også set frem til kontraktunderskrivelsen, og nu venter det omfattende arbejde med at etablere betalingsanlægget.

– Vi glæder os over, at vi nu har indgået kontrakt med Fjordforbindelsen Frederikssund om Danmarks første free flow betalingsanlæg. Vores mangeårige erfaring med drift af betalingsanlæg vil sikre et effektivt og driftssikkert anlæg. Nu ser vi frem til det videre arbejde og til at levere betalingsanlægget ved Kronprinsesse Marys Bro, siger administrerende direktør for BroBizz Operatør A/S, Ole Lykke Christensen.

Betalingsanlægget blev udbudt via udbudsformen konkurrencepræget dialog. I foråret 2018 blev der afholdt to dialogrunder med de bydende, og i juni var der tilbudsfrist. Herefter fulgte en tilbudsevaluering, der i august mundede ud i, at Fjordforbindelsen Frederikssund valgte BroBizz Operatør A/S som leverandør.

Om kontrakten

I den såkaldte stand still periode, der trådte i kraft efter offentliggørelsen af tildelingen af kontrakten, blev der indgivet en klage til Klagenævnet for Udbud fra en af de øvrige bydende. Klagen havde opsættende virkning i 30 dage. Klagenævnet har primo oktober afgivet en delkendelse om, at den opsættende virkning ikke opretholdes, og kontrakten kan derfor underskrives.

Yderligere information

Projektchef Henrik Vincentsen, Vejdirektoratet, tlf. 2811 4100, mail: hevi@vd.dk

Administrerende direktør Ole Lykke Christensen, BroBizz Operatør A/S, tlf. 4078 7096, mail: olc@brobizz.com

Kommunikationskonsulent Anne-Mette Nyhuus, tlf. 7244 3078, mail: an6@vd.dk

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld