Langt fra Borgen på Storebæltsbroen

Hvorfor koster det penge at krydse Storebæltsbroen? Og hvad kræver det at vedligeholde og drive en forbindelse? Det satte Ask Rostrup bl.a. fokus på, da politikerne Rasmus Prehn (S) og Villum Christensen (LA) besøgte Storebæltsbroen i Langt fra Borgen. Gense programmet her.

Storebælt har sagt ja til at medvirke i ’Langt fra Borgen’ for at vise danskerne, hvad det vil sige at drive og vedligeholde en bro. For det kræver vedligeholdelse, hvis Storebæltsbroen skal holde i mindst 100 år – og bag ved står mennesker, som arbejder på broen hver eneste dag.

I programmet får politikerne og seerne lov til at komme helt tæt på Storebæltsbroen og se den fra vinkler, de nok aldrig har set før. Samtidig kan seerne blive klogere på brotakster og gæld, som diskuteres ivrigt af de to politikere.

Bliv klogere på Storebæltsbroen

Vil du også blive klogere på brotakster, gæld og vedligeholdelsen af broen? Gense programmet her:

Fakta

Storebæltsbroen er finansieret for lånte penge via statsgarantimodellen. Dvs., at den danske stat garanterer for lånet, som tilbagebetales gennem brugerbetaling, der – efter afholdelse af udgifter til drift og vedligehold – bliver anvendt til at betale renter og afdrag. På nuværende tidspunkt er gælden på 22,5 mia. kr.

Bliv klogere på Storebæltsbroens økonomi.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld