Naturrastepladsen ved Storebælt er snart klar til åbning

Sund & Bælt indgår i samarbejdet med at opføre en naturrasteplads, som kommer til at ligge tæt ved Storebæltsforbindelsen på Sjællandssiden. Slagelse Kommune står i spidsen for projektet og har udsendt følgende status på projektet.

Fuld fart på aktiviteterne på Naturrastepladsen

Efter en vinterperiode med meget vand og kulde, er der igen fart på arbejdet med Naturrastepladsen. Det er først og fremmest aktiviteterne, der knokles med at gøre klar, og det går planmæssigt fremad.

– I de nærmeste uger vil flere af aktiviteterne blive gjort færdige, og de sidste bliver lavet klar frem mod åbningen, der skønsmæssigt vil kunne være sidst i juni. Det kræver selvfølgelig, at alt går vel, og vejret ikke driller os for meget, men mon ikke sommeren for alvor tager fat snart, fortæller Karsten Søndergaard fra Vej og Park, Slagelse Kommune.

Men allerede nu kan familier fra Fyn og Jylland såvel som Sjælland begynde at glæde sig til at gøre holdt ved Storebælt som del af sommerudflugten – mulighederne bliver nemlig mange på Naturrastepladsen.

Aktiviteter for alle

Hvad med at finde vej rundt i den store pilelabyrint, teste fysikken og balanceevnen på forhindringsbanen eller måske bare lufte hunden med andre hundevenner i Hundeskoven, der i øvrigt er hegnet ind. Imens kunne børnene lege med på landets længste “jorden er giftig”-bane, hvor det gælder om at undgå at ramme jorden.

Hvis det skal være mere udfordrende, kan både voksne og børn prøve kræfter med en spændende forhindringsbane, der stiller krav til både koordination, balance og muskler eller måske komme nærmere himlen på den høje klatrevæg, der er lavet af tunnelelementer.

Foretrækker man at blive lidt nærmere jorden, kan armene tages i brug til at bestige klatrebakken ved hjælp af store tove, eller man kan blot nyde udsigten over søen fra brodækket.

Bredt samarbejde

Naturrastepladsen opføres tæt ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen lige ved afkørsel 43. Projektet er et samarbejde mellem Slagelse Kommune, Realdania, Storebæltsforbindelsen, Q8, Friluftsrådet og Fonden Storebælts Udstillingscenter.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld