Nummerpladeaflæsning i Storebælts betalingsanlæg

Sund & Bælt arbejder på at gøre nummerpladen til dit kreditkort. Det betyder, at kunder i fremtiden kan køre direkte igennem betalingsanlægget på fx Storebælt og Øresund, da betalingen klares med en automatisk nummerpladeaflæser.

I Storebælts betalingsanlæg vil Sund & Bælt omkring efterårsferien installere nummerpladeaflæsere, som på sigt skal få bilister hurtigere gennem betalingsanlægget.

65 pct. betaler med BroBizz, 31 pct. betaler med kort og kun fire pct. betaler med kontanter. Med den nye betalingsform ønsker Sund & Bælt især at ramme kortbetalerne, da det kan forkorte den tid, det tager at betale, betydeligt.

– I starten skal vi og bilisterne lige lære det nye system at kende, så der skal man fortsat hen og stoppe ved bommen for at sikre sikker og korrekt registrering, men når vi har fået noget erfaring, så forventer vi, at farten kan sættes op, så vi får dobbelt så mange bilister igennem de nuværende kortbaner, siger Martin Morsing Larsen, Vicedirektør i BroBizz A/S, til Sjællandske medier.

Nummerpladeaflæsning forventes klar i 2018

I slutningen af 2017 vil udvalgte kunder afprøve systemet i en pilotfase, og hvis alt går efter planen, forventes systemet at være klar til brug for alle interesserede fra marts 2018. Det tilbydes først og fremmest til personbiler og vil være egnet til kunder, der kører over Storebælt mindre end 10 gange om året. Alle kunder skal dog være registreret med nummerplade og kontonummer hos BroBizz A/S for at kunne betale via nummerpladen. Dette kan også klares via en BroBizz-app.

– Vi skal tjekke, at person, bil og konto passer sammen, og det vil via app’en sandsynligvis kunne klare på en halv times tid, siger Martin Morsing Larsen til Sjællandske Medier.

Den nuværende BroBizz vil dog stadig være den hurtigste måde at komme igennem betalingsanlægget på, lyder vurderingen.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld