Ny asfalt på Øresundsmotorvejen

Trafikanter på Øresundsmotorvejen kan snart se frem til væsentligt bedre køreforhold på hele den 10 km lange Øresundsmotorvej, der i løbet af foråret får udskiftet asfaltslidlaget.

Samtidig kan beboere, virksomheder og institutioner langs motorvejen glæde sig til mindre vejstøj. Øresundsmotorvejen fylder 15 år i 2012 og belægningens støjreducerende egenskaber er opbrugt. Den nye asfalt vil dæmpe vejstøjen.

A/S Øresund, der er et selskab under Sund & Bælt Holding A/S, er ejer og driftsansvarlig for motorvejen. Sidste år gennemførte A/S Øresund en sikkerhedsmæssig opgradering af dele af Øresundsmotorvejen for at forbedre sikkerhed og fremkommelighed. Nu afsluttes dette arbejde med et nyt slidlag på hele motorvejsstrækningen fra Amagermotorvejen til Amager Strandvej.

Det bliver asfaltvirksomheden Pankas A/S, der skal lægge nyt slidlag på motorvejen for A/S Øresund. Pankas A/S udfører belægningsentrepriser i Danmark og i hele Nordeuropa og er et 100 % dansk ejet selskab og blandt Danmarks ældste i branchen, grundlagt i 1939. Virksomheden afgav det økonomisk mest fordelagtige tilbud på udskiftningen af slidlaget. Ordren har en værdi af knapt 30 mio. kr.

For at mindske gener for trafikanterne og for at forbedre sikkerheden for trafikanterne og asfaltarbejderne, udføres slidlagsudskiftningen som aften- og natarbejde alle ugens 7 dage.

Trafikanter på Øresundsmotorvejen må i udførelsesperioden forvente mindre rejsetidsforlængelser på grund af omkørsel om aftenen og natten. Der vil endvidere også være nedsat hastighed på motorvejen om dagen, mens vejarbejderne pågår.

For yderligere information kontakt venligst driftsleder Kåre Ulrich Hansen på tlf.: + 45 33 41 62 63 eller mobil: + 45 51 54 10 64.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld