Ny cykelsti rundt om Femern-byggepladsen

Under byggeriet af Femern-tunnelen vil den populære Østersø-cykelrute langs diget på sydkysten af Lolland være spærret af det store produktionsanlæg til de kommende tunnel-elementer. Derfor opfører Femern A/S nye cykelstier rundt om byggepladsen øst for Rødbyhavn, som både lokale borgere og tunnel-arbejdere får glæde af.

Cykelstierne skal sørge for, at trafikken i området glider så godt som muligt, mens tunnelen bygges, og at cyklister og andre bløde trafikanter så vidt muligt ikke møder den tunge trafik til og fra byggepladsen.

”Byggeriet af Femern-tunnelen vil skabe mange arbejdspladser, og en del af trafik i området. Derfor er vi meget opmærksomme på, at det stadig skal være nemt og trygt at færdes i området – ikke mindst for de bløde trafikanter”, siger Villads Engstrøm, projektchef i Femern A/S.

I alt bliver der opfør over fem kilometer nye cykelstier i området. Tidligere etablerede Femern A/S desuden to nye stibroer over motorvejen og jernbanen ved Færgevej, der forbedrede sikkerheden for cyklisterne.

”Den sidste cykelsti, der går fra diget ved Hyldetofte til Færgevej ved go kart banen forventes færdig sidst på året. Vi forventer den åbner i foråret 2020, når indkørslen til det nye produktionsområde er færdig, og så har cyklisterne en sammenhængende, sikker og hurtig vej uden om byggepladsen”, siger Villads Engstrøm.

De nye cykelstier er markeret med skilte i området, der oplyser om den nye rute. Som led i Femern Bælt-projektet vil Lolland desuden få helt nye og attraktive rekreative områder, som det vil være nemt og oplagt at cykle til og fra

Arbejdet med den sidste cykelsti udføres af entreprenør-virksomheden Holbøll og sønner fra Næstved.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld