Visualisering af sænketunnelen Femern

Ny meningsmåling: Tysk tilslutning til Femern-tunnel

Et flertal blandt indbyggerne i Slesvig-Holsten og Hamborg går ind for den faste Femern Bælt-forbindelse. Det viser en meningsmåling foretaget af meningsmålingsinstituttet Ipsos Observer for den tyske organisation Beltoffen, Femern Belt Development og IHK i Slesvig-Holsten.

Kilde: Femern Belt Development

43 procent af de adspurgte har en positiv holdning til Femern-projektet. De øvrige kolonner viser holdningen blandt forskellige aldergrupper, køn og i de to adspurgte områder, Slesvig-Holsten og Hamborg. Kilde: Ipsos Observer

Blandt de 1.000 deltagere i meningsmålingen er 43 procent for den faste forbindelse, mens 19 procent forholder sig kritisk til projektet.

Stor tilslutning trods kampagne

– Analysen viser, at der er meget stor tilslutning til projektet i den tyske befolkning på trods af modstandernes vedholdende kampagner mod den faste forbindelse, siger formanden for Femern Belt Development, borgmester Holger Schou Rasmussen.

Analysen viser også klart, at tyskerne er meget fokuserede på, at Femern Bælt projektet kan medvirke til at binde EU tættere sammen og vil forkorte rejsetiden betydeligt mellem Danmark og Tyskland.

Fokuserer på gevinsterne

– Vi har en god dialog med kommunerne på den tyske side. Vi har forståelse for, at der blandt kommuner og borgere er bekymring for, hvordan den nye infrastruktur vil komme til at påvirke lokalsamfundene. Men vi vil i de kommende år i fællesskab fokusere på de gevinster, som projektet vil give i grænseregionen, siger Holger Schou Rasmussen.

Befolkningen ser mulighederne

Björn Prölss, Beltoffen siger på baggrund af undersøgelsen, at befolkningen i Nordtyskland ser mulighederne og vil den faste forbindelse.

– Sammen med vore danske venner vil vi skabe en europæisk region. De kulturelle og sociale relationer vil inspirere generationer. Gennem udvikling af infrastrukturen bliver jernbanestransporten grønnere. Livskvaliteten i regionen stiger, pendling bliver lettere, og der opstår nye bosætningsmuligheder. Det tyske og det danske arbejdsmarked vil smelte sammen, og dermed opstår ikke alene flere, men også bedre arbejdspladser, siger Björn Prölss.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld