Ny tv-dokumentar om Storebæltsbroen

Sund & Bælt har indgået et samarbejde med tv-journalist Carsten Fischer om en ny dokumentar om Storebæltsbroen.

Programmet opridser byggeriet af det 20. århundredes største danske bygningsværk og broens historie frem til i dag. Det sker med afsæt i Sund & Bælts arkiver samt nye interviews med politikere og brobyggere.

– Vi bidrager med økonomisk støtte til projektet, fordi vi gerne vil medvirke til at formidle historien om de politiske overvejelser bag vedtagelsen og forbindelsens betydning for samfundsudviklingen i Danmark siden indvielsen i 1998. Vi synes, det er vigtigt at registrere, bevare og formidle fortællingen om Storebæltsforbindelsen for nutid og eftertid, siger Sund & Bælts kommunikationschef Lene Gebauer Thomsen.

– Med Carsten Fischers initiativ får Sund & Bælt afrundet historien om Storebæltsforbindelsens tilblivelse og danskernes modtagelse af den faste forbindelse. Det vil forhåbentligt være til glæde og gavn for de mange mennesker, som vi ved, interesserer sig for forbindelsen. Samtidig føres fortællingen om Danmarks faste forbindelser ajour og tager et kig mod fremtidens forbindelse over Femern Bælt.

Tv-journalist Carsten Fischer har i årtier fulgt de danske brobyggere for Danmarks Radio og arbejder nu freelance. I sin tid i DR producerede han bl.a. halvfjerds udsendelser om tilblivelsen af Storebæltsbroen og senere tredive programmer om Øresundsbron.

“Broen – en succeshistorie” – tv-dokumentar om Storebæltsbroens historie forventes færdig til udsendelse i slutningen af 2011.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld