Nyt system forbedrer trafikinformation fra Storebælt

Trafikanter, der skal over Storebæltsforbindelsen, kan nu se frem til forbedret information på flere kanaler om eventuelle indskrænkninger i trafikken på den 18 km lange strækning. Fra midten af november tager A/S Storebælt et opgraderet trafikmeldingssystem i brug.

Det nuværende system har efterhånden 10 år på bagen, og A/S Storebælt har derfor vurderet, at det ikke længere opfylder de krav og ønsker, som trafikanterne har til trafikinformation. Nu lanceres et system, som kan udsende bromeldinger direkte på de kanaler, som kunderne i stigende grad bruger, bl.a. Facebook og Twitter. Det vil fortsat være muligt at modtage trafikinformation fra Storebæltsbroen på SMS, og brugerne får også mulighed for at få en e-mail.

Bromeldingerne udsendes af operatørerne i det døgnbemandede kontrolrum ved betalingsanlægget i Halsskov. Det sker, når der er indskrænkninger i trafikafviklingen som følge af ulykker, vejarbejder eller ved fx kraftig vind og sne.

I løbet af 2015 udbygges systemet med sprogvalg (engelsk og tysk). Desuden skal det nye system næste år kunne samarbejde med Vejdirektoratets trafikinformationssystem, så meldinger fra Storebæltsforbindelsen automatisk opdaterer de meldinger, der udsendes på www.trafikken.dk og Vejdirektoratets mobilapplikation www.vintertrafik.dk.

Når det nye system er i luften, kan man på Storebælts hjemmeside læse mere om de ekstra muligheder og tilmelde sig den kanal, som passer bedst til ens behov.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld