Østrig indtræder i skandinavisk bompengetjeneste

Med Østrig om bord bliver den skandinaviske tjeneste førende i et europæisk samarbejde.

– At Østrig er kommet med i vores service, vil gøre betaling meget nemmere for lastbiler, der rejser regelmæssigt mellem de fire lande. Servicen giver derudover mulighed for fremtidigt samarbejde med andre europæiske lande, siger Mogens Hansen, formand for styregruppen i EasyGo.

Den nye service, EasyGo+, tilbydes alle køretøjer over 3,5 t, der kører i Østrig, Danmark, Sverige og Norge. Servicen gør det muligt at bruge den samme OBE (eksempelvis BroBizz®) i alle fire lande. Alle køretøjer over 3,5 t, som vil benytte den nye service, vil skulle udskifte deres nuværende OBE’en med en ny.

Den nye OBE indeholder nemlig flere oplysninger end den nuværende og garanterer fuld overensstemmelse med europæisk lovgivning om den europæiske elektroniske bompengetjeneste (EETS). Derudover kan den håndtere de enkelte landes forskellige nationale regler og afgiftssystemer.

Køretøjer, der benytter den nye EasyGo+ service, vil modtage en OBE, som indeholder oplysninger om køretøjets emissionsklasse, nummerplade samt registreringsland. OBE’en giver også mulighed for at angive antal aksler på køretøjet, hvilket er nødvendigt for beregning af kørselsafgiften i Østrig.

Bestilling af OBE til EasyGo+ tjenesten

Det vil kun være muligt at få den nye OBE hos udstederselskaber i Danmark og Østrig. I Danmark leverer BroBizz A/S den nye BroBizz® fra 6. november og i Østrig vil ASFINAG være klar med den nye OBE (GO-Box) omkring årsskiftet 2013. Indtil videre er der ingen udstederselskaber i Norge og Sverige.

Ejere af køretøjer over 3,5 t kan bestille den nye BroBizz hos ovennævnte udstederselskaber, før de kører til Østrig eller Skandinavien. Det er frivilligt at benytte den nye EasyGo+ service.

Kontakt til EasyGo:

Mogens Hansen, formand for styregruppen i EasyGo og økonomidirektør i Sund & Bælt: mh@sbf.dk, tlf. +45 33935200

Webside: www.easygo.com

Kontakt til udstedere af EasyGo+ OBE’er:

BroBizz A/S: Adm. Direktør Helle Bech, hbe@brobizz.dk, tlf.  +45 40593133

Webside: www.brobizz.dk

ASFINAG: info@go-maut.at, tlf. +43 (0)1 955 12 66

For yderligere information om EETS:

EU Direktiv

EETS definitioner

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld