betalingsanlæg nyt storebæltsbroen vejarbejde afspærringer

Opstart på Storebæltsbroens nye betalingsanlæg

Den 26. november tages det første spadestik til Storebælts nye betalingsanlæg. Vi tager to vejbaner ad gangen, og det vil ikke påvirke trafikken gennem anlægget.

Med 20 års virke skal betalingsanlægget ved Storebæltsbroen fornyes. Det kommende anlæg skal gøre det både hurtigere og nemmere for bilister at komme over broen.

Mandag den 26. november går A/S Storebælt i gang med at implementere det nye betalingsanlæg. Arbejdet er inddelt i faser, så bilisterne ikke bliver påvirket imens overgangen til det nye anlæg står på.

Bilisterne bliver ikke forstyrret

Når A/S Storebælt går i gang med at implementere det nye betalingsanlæg lukkes der for vejbanerne 15 og 16, som er placeret i midten af anlægget.

Anlægsarbejdet er bevidst lagt i de perioder, hvor der forventes mindst trafik for at undgå kødannelse.

– Det er en vigtig prioritet, at vores kunder påvirkes mindst muligt. Vi gør os derfor umage med at udføre arbejdet i de perioder, hvor vi kan se, at trafiktallene er lavest, fortæller Jens Kjær Nielsen, chef i Storebælts betalingsanlæg.

Tydelig skiltning vil guide bilisterne over i de øvrige vejbaner.

De to vejbaner åbnes igen i uge 50, så der bliver gjort plads til den travle juletrafik. Dernæst bliver arbejdet genoptaget i starten af det nye år.

En nødvendig investering på den lange bane

Efter prisnedsættelsen per 1. januar 2018, har trafikken været støt stigende. Det medfører, at det nuværende betalingsanlæg opgraderes til en version 2.0.

– Formålet med at opgraderingen er at fremtidssikre betalingsanlægget, så det kan tage i mod den voksende trafik og samtidig give det stigende antal kunder, som benytter automatisk betaling i form af PayByPlate eller BroBizz, en bedre service, fortæller Jens Kjær.

Det indebærer en udvidelse i antallet af ekspresbaner til de kunder, som benytter PayByPlate eller BroBizz, hvor hastigeden sættes op til 50 km/t. 75 pct. af alle, der krydser Storebæltsbroen, har en af de to betalingsløsninger.

Det nye anlæg vil stå klart ved udgangen af 2019.

Læs mere om det nye betalingsanlæg