Parkering med BroBizz

Parkering med BroBizz – BroBizz’en kan mere end forventet

Bilister, som har en BroBizz til Storebæltsbroen eller Øresundsbron, kan nu også benytte den til at betale for parkering i centrum af København.

Europark har i samarbejde med BroBizz A/S – et selskab i Sund & Bælt koncernen – udviklet et nyt betalingstilbud til deres kunder, som gør parkering i indre København betydeligt lettere. I P-anlægget Landgreven, beliggende mellem Kongensgade og Borgergade, kan bilister nu parkere uden at skulle have kontanter eller kort frem. I stedet kan BroBizz’en benyttes til at betale afgiften med.

Det er planen, at Europark vil udvide den nye service til flere af deres andre parkeringsanlæg i blandt andet København og ved Billund Lufthavn.

Det er allerede muligt at bruge BroBizz til parkering i fem P-huse i Københavns Lufthavn i Kastrup. Stadigt flere kunder benytter sig af dette tilbud, og godt 20 pct. af kunderne i disse P-huse bruger i dag BroBizz til betaling af parkering.

Læs mere om parkering med BroBizz på storebaelt.dk.

BroBizz med mange formål

BroBizz A/S arbejder for at kunne tilbyde løsninger, der gør det nemmere at være bilist. Allerede i dag anvendes BroBizz’en som betalingsmiddel for parkering og til adgangskontrol, men der er fortsat fokus på at undersøge muligheder for nye områder, hvor BroBizzen kan anvendes. Det kunne fx være til betaling af brændstof/bilvask

På Sund & Bælts egne anlæg er andelen af køretøjer, som betaler via BroBizz stadigt voksende og udgør i dag 60 pct. af den samlede trafik over Storebæltsbroen, mens tallet for Øresundsbron er 77 pct.

EasyGo

BroBizz A/S bidrager desuden til at øge anvendelsen af EasyGo i Norden og Europa. EasyGo er et samarbejde mellem bompengeopkrævere der sikrer, at det er nemt og hurtigt at betale på broer, færger og veje fra Puttgarden i syd til Godøystraumen i nord. Ambitionen er, at man på sigt kun skal have en betalingsenhed, hvad enten det er en BroBizz, et AutoPASS eller en AutoBizz, og at denne skal kunne bruges til betaling i hele Europa.
A/S Storebælt og Øresundsbro Konsortiet har tilsammen ca. 800.000 BroBizz’er i Danmark og Sydsverige.

BroBizz A/S

Selskabet er stiftet pr. 1. november 2008 som et helejet datterselskab under Sund & Bælt Holding A/S og med en bestyrelse sammensat af repræsentanter fra ledelserne i de to broselskaber; Øresundsbro Konsortiet og Sund & Bælt Holding A/S.

Udvikling i bestanden af BroBizz på Storebælts- og Øresundsforbindelsen

Til BroBizz nehed 18.01.2012

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld