Populært at besøge Sprogø

Når man kører i bil over Storebælt, tager det kun 55 sekunder at passere Sprogø med det karakteristiske fyrtårn. Og mange trafikanter har givet haft lyst til at trodse færdselsregler og andre restriktioner for at standse og tage øen i nærmere øjesyn, hvilket selvfølgelig ikke er tilladt.

Øen midt i Storebælt rummer et væld af spændende historier om bl.a. sørøvere, en sulten dansk konge, forlis og hårde isbådssejladser. Og et afsondret pigehjem.

Og det er muligt at opleve øen på nærmeste hold og komme tæt på øens mange spændende historier. Det kan ske på en af de guidede rundvisninger, som turistkontorerne i henholdsvis Nyborg og Slagelse arrangerer.

Der er dog aftalt begrænsninger i antallet af besøgende mellem Storebælt og turistkontorerne på begge sider af Storebæltsforbindelsen. Det skyldes hensynet til øens særlige flora og dyreliv.

Derfor sender de to turistkontorer efter aftale med A/S Storebælt ikke mere end 100 gæster til Sprogø hver uge. Det foregår i bus fra henholdsvis Nyborg og Korsør. Varigheden af besøget er fastsat til tre timer. Det anbefales af turistkontorerne, at gæsterne er rimeligt godt gående. Turene er ikke egnede for gæster, som anvender kørestol eller rollator.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld