Betalingsanlægget ved Storebæltsbroen

Rekord antal kunder bruger bizz og nummerpladebetaling på Storebælt

Flere kunder vælger automatisk betaling, såsom BroBizz og PayByPlate, når de skal køre over Storebæltsbroen, og det betyder mindre trængsel og hurtigere passage i betalingsanlægget.

Siden det for godt et år siden blev muligt at betale med nummerpladebetaling på Storebælt, er flere kunder skiftet fra manuel- og kortbetaling til automatisk betaling. Hele 71 pct. benyttede bizz eller nummerpladebetaling til betaling i 2018, hvilket er en stigning på 8 pct. i forhold til 2017. I 2019 er tallene fortsat stigende, hvor 78 pct. anvendte automatisk betaling i årets tre første måneder. Det er den højeste andel i Storebælts historie.

Den højere andel kunder med automatisk betaling er med til at fremtidssikre kapaciteten i betalingsanlægget:

– Når flere kunder vælger at betale med bizz eller nummerpladebetaling, så betyder det, at vi kan få flere biler igennem betalingsanlægget på kortere tid. Det gør, at trafikken glider bedre, og der på de mest belastede trafikdage ikke opstår yderligere trængsel i anlægget, fortæller Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget på Storebælt.

Udover hurtigere passage gennem anlægget opnår de kunder, der betaler med bizz og nummerpladebetaling, mindst 20 pct. rabat på turen. Det svarer til en besparelse på minimum 50 kr. per tur over broen i personbil under 6 meter.

Læs mere om fordelene med nummerpladebetaling her.

Læs mere om fordelene med bizz her.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld