Rekord for lastbiler over Storebælt i juni

I juni måned 2016 blev den hidtidige rekord for antal lastbiler på Storebæltsbroen slået. I alt passerede 124.457 lastbiler over broen.

I juni måned passerede 124.457 lastbiler over Storebæltsbroen, hvilket er det største antal lastbiler passeret på en måned nogensinde siden broen åbnede for 18 år siden.  Den gamle lastbilrekord var fra oktober 2007, hvor 121.765 lastbiler kørte over broen.

I maj måned havde vi en stigning i lastbiltrafikken på 13,1 procent i forhold til sidste år. Det kan delvist forklares ved, at helligdagene faldt anderledes end i 2015. Derfor var vi spændte på, om udviklingen fortsatte i juni måned, og det må vi sige, at den gjorde, forklarer Mads Junker, salgschef i Sund & Bælt.

Antallet af lastbiler over 20 meter steg i juni måned 17,1 procent i forhold til juni 2015. Frem til nu ligger antallet af passerede lastbiler 5,1 procent over samme periode sidste år.

Ny belægning holder 10 år ekstra

Storebæltsforbindelsen er vital for den trafikale sammenhæng mellem Øst- og Vestdanmark og derfor er vedligehold af forbindelsen vigtig.  Natten til tirsdag blev belægningen i det ’tunge’ vejspor i vestgående retning – der hvor netop den tunge lastbiltrafik kører – udskiftet. Den nye asfaltbelægning er mere støjsvag end den gamle og forventes at kunne holde yderligere 10 år.

Arbejdede sluttede uden problemer for trafikken tirsdag morgen kl. 8.00. Resten af belægningsarbejdet på strækningen udføres i august.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld