Rene veje nu! – kampagnen er skudt igang

Opsamling af affald fra bilisterne er en daglig opgave for Sund & Bælts vejtjeneste. Derfor deltager Sund & Bælt de næste tre uger i kampagnen “Ren vej – Ren glæde”, sammen med netværksorganisationen Hold Danmark Rent og en række andre partnere.

Kampagnen skal med en vis portion humor minde bilisterne om, at de ikke skal smide deres affald ud af vinduet men i stedet samle det i bilen og aflevere det i en skraldespand, når de stopper – det handler altså om at få gode vaner. Og dem er der brug for, for en analyse foretaget af Hold Danmark Rent i 2010 viste, at hele 59 pct. af de danske bilister indrømmer at have smidt affald ud af bilen.

Officiel åbning af kampagnen

Kampagnen åbnede officielt mandag den 5. september på Q8 Kildebjerg rasteplads på Fyn, hvor der blev uddelt skraldeposer til bilisterne. De næste uger vil råbende skrald fra plakater, tv-skærme, benzinpistoler osv. over hele landet fortsat sætte fokus på problemet.

Kan man selv finde på sjove, kærlige eller underfundige bemærkninger, som skraldet kan råbe efter sin ejermand, er der chance for at vinde gode præmier. På Hold Danmark Rents Facebookside, er der mulighed for at skrive i taleboblerne og blandt andet vinde et rejsegavekort på 10.000 kr.

Sund & Bælts del af kampagnen

Onsdag den 7. september vil kunderne i betalingsanlægget blive mødt af personale, som iklædt veste med kampagnens budskab uddeler lommeskraldeposer til de interesserede. Og på Sund & Bælts rastepladser ved Knudshoved og Q8 i Halsskov vil vores vejtjeneste indsamle skrald fra bilisterne.

Nytter det noget?

I december 2010 blev der foretaget en effektmåling af kampagnen gennemført i september 2010. 4 projektpartnere – FDM, McDonald’s, Vejdirektoratet og Business Danmark – udsendte spørgeskemaer til samarbejdspartnere, kunder mv. og modtog 2.731 svar. Helt op til 27 Pct. mente, at kampagnen har haft indvirkning på, om de vil smide affald fremover. Dette må siges at være et rigtigt positivt tal, og et vidnesbyrd om, at det nytter at gøre en indsats.

Foruden Sund & Bælt samarbejder organisationen med Dansk Retursystem A/S, Vejdirektoratet, FDM, Lastbiltransport.dk, Q8, McDonald’s Danmark Aps, Business Danmark og Sylvester Hvid og Co. Herudover deltager Kolding og Esbjerg kommune samt en lang række frivillige.

Fonden Hold Danmark rent blev etableret i 2008 af Miljøministeriet som svar på de stigende problemer med henkastet affald overalt i Danmark.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld