Rene veje nu – også på Storebælt

Sund & Bælt deltager de kommende uger i kampagnen ”Rene Veje Nu”

Kampagnen skydes i gang torsdag den 6. september 2012 af transportminister Henrik Dam Kristensen og foreningen Hold Danmark Rent, som står bag initiativet.

Derfor vil bilister, som kører gennem betalingsanlægget fredag eftermiddag, blive mødt af trafikassistenter, som iklædt kampagnens farvestrålende veste uddeler lommeskraldeposer til brug i bilerne. Også på Sund & Bælts rastepladser ved Knudshoved og Q8 i Halsskov indsamler A/S Storebælts vejtjeneste skrald fra bilisterne og kvitterer med skraldeposer til bilen.

130 sække om ugen

Opsamling af affald fra bilisterne er en daglig opgave for Storebælts vejtjeneste, og det er derfor relevant at bidrage til at give bilisterne nogle bedre affaldsvaner. Hver uge indsamler vejtjenesten ca. 130 sække skrald fra Storebælts to rastepladser og langs landfæsterne på begge sider af forbindelsen. Også på selve forbindelsen er de ude og samle skrald op efter bilisterne. Her er det især de lidt større ting som byggematerialer, dækrester, tagbokse og cykler de finder, da slikpapir og papkrus desværre hurtigt blæser i vandet med fare for at skade miljøet.

– Vi håber, vi kan være med til at sætte fokus på de gode affaldsvaner hos bilisterne. Det vil spare både naturen og os for en del arbejde, hvis bilisterne holder vinduet lukket og i stedet samler deres skrald sammen, f.eks. i en af de små lommeskraldeposer, som vi uddeler i dag. Vi ønsker jo alle at kører over en velholdt og ren bro, så vi kan nøjes med at nyde den flotte udsigt og ikke synet af affald langs vejbanerne, siger driftsleder Peter Thyssen.

Det nytter noget

Siden sidste års kampagne har foreningen Hold Danmark Rent foretaget en undersøgelse blandt danske bilister, som viser, at det nytter at gøre opmærksom på det gode budskab. Hvor analysen i 2010 viste, at hele 59 pct. af de danske bilister indrømmer at have smidt affald ud af bilen, var tallet sidste år faldet til 51 pct. Som årsag til adfærdsændringen nævner 62 pct.af bilisterne selv øget fokus og kampagner.

Mere om kampagnen

Rene Veje Nu skydes i gang i Valby torsdag d. 6. september og fortsætter frem til 23. september med events over hele landet. Hold Danmark Rent og kampagnepartnerne uddeler blandt andet flere end 30.000 lommeskraldeposer og lommeaskebægre samt gennemfører en stor konkurrence.

Det er tredje gang, kampagnen gennemføres under mottoet ”Ren vej – ren glæde” med formålet at nedbringe mængden af affald, der kastes ud af bilerne på de danske veje. I hele kampagneperioden vil danskerne kunne stifte bekendtskab med henkastet affald, der forsøger at råbe bilisterne op fra vejkanten.

Foruden Sund & Bælt samarbejder Hold Danmark Rent med Dansk Retursystem A/S, Audi, FDM, McDonald’s Danmark Aps, Cocio, Business Danmark og Sylvester Hvid og Co. Herudover deltager en række kommuner samt en lang række frivillige.

Fonden Hold Danmark Rent blev etableret i 2008 af Miljøministeriet som svar på de stigende problemer med henkastet affald overalt i Danmark. Få mere at vide om kampagnen på holddanmarkrent.dk.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld