Risiko for vind af stormstyrke på Storebæltsbroen fredag aften

Opdateret kl. 15.30 fredag:

Stormende kuling og risiko for vindstød af stormstyrke fredag eftermiddag og aften betyder, at der er restriktioner, som fraråder vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen. Restriktionerne ventes at blive ophævet igen midt på aftenen.

Ifølge den seneste prognose fra DMI vil vindstød af stormstyrke på mellem 25 og 28 m/s ramme Storebælt i tidsrummet 18 – 20. Da vinden samtidig slår om i vest, og dermed løber på langs af forbindelsen, er det meget usikkert, om det vil medføre en lukning.

Af hensyn til sikkerheden, råder A/S Storebælt alligevel trafikanterne til at planlægge turen over broen uden for tidsrummet 18 – 20 og opfordrer fortsat til meget forsigtig kørsel på grund af vindstødene. Hastighed anbefales til 50 km/t.

Prognosen opdateres løbende, og ændringerne kan følges HER.

Sikkerhedsregler ved kraftig vind på Storebælt

Hård vind (10 m/s) Gult blink, skilte og vindposer på broen advarer vindfølsomme køretøjer mod sidevind
Stiv kuling (15 m/s) Vindfølsomme køretøjer (campingvogne og lette lastbiler) informeres før sidste afkørsel om, at kørsel på broen er midlertidigt lukket. Anbefalet hastighed for øvrige køretøjer max. 80 km/t.
Stormende kuling (20 m/s) Vindfølsomme køretøjer (campingvogne og lette lastbiler) informeres før sidste afkørsel om, at kørsel på broen er midlertidig lukket. Anbefalet hastighed for øvrige køretøjer max. 50 km/t.
Storm (25 m/s) Broen lukkes for al trafik med bomme. Skilte informerer om lukningen og om forventet genåbningstid ved de sidste afkørsler før broen.
× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld