Scandlines indbringer afgørelse for EU-retten

Rederiet Scandlines indgav i 2013 en klage til EU-Kommissionen over påstået statsstøtte til Øresundsbro Konsortiet. Scandlines påklagede, at de statsgarantier, som den svenske og den danske stat har stillet i forbindelse med Konsortiets lånoptagning til finansiering af Øresundsforbindelsen, udgjorde ulovlig statsstøtte.

Scandlines indgav senere i januar 2014 en ny klage, der vedrørte de skattemæssige vilkår for Øresundsprojektet, som rederiet ligeledes fandt i uoverensstemmelse med statsstøttereglerne.

EU-Kommissionen afgjorde den 15. oktober 2014 klagesagerne. Kommissionen fandt, at Konsortiet er omfattet af statsstøttereglerne, men at såvel de statslige garantier, som de særlige skattemæssige vilkår, er fuldt forenelige med statsstøttereglerne.

Transportministeriet har nu oplyst, at Scandlines Øresund m.fl. har valgt at indbringe Kommissionens afgørelse ved EU-retten.

Den gæld, der er optaget til finansiering af A/S Øresunds anlægsaktiver, tilbagebetales via udbytter fra Øresundsbro Konsortiet.

Sund & Bælt udsendte onsdag en fondsbørsmeddelelse.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld