Trafikken ved Storebæltsbetalingsanlæg

Sommerrekord på Storebæltsbroen

Lørdag, den 16. juli, blev en stor rejsedag på Storebæltsbroen, hvor hele 4.978 køretøjer passerede broen på en time. Dette er den største time på en sommerdag i broens historie.

Alle betalingsanlæggets 24 baner var taget i brug, da 4.978 køretøjer krydsede Storebæltsbroen mellem kl. 11 og 12 lørdag den 16. juli. Det er det højeste antal køretøjer på en time, der har passeret Storebæltsbroen på en sommerdag. Den tidligere rekord er fra juli 2015, hvor 4.937 køretøjer passerede broen på en time.

En travl lørdag med hele to rekorder

Lørdag var en travl dag med hele to timer, som slog den tidligere rekord. På dagens andenstørste time mellem kl. 12 og 13 kørte 4.977 køretøjer over broen. Christian Hein, driftsleder på betalingsanlægget, mener, at lørdagens rekorder kan ses som en konsekvens af den generelt stigende trafik på broen med ca. 4,5 pct. hvert år.

Fordelt på hele året indtager de to tider 7. og 8. pladsen for flest antal køretøjer per time på Storebæltsbroen. De seks højeste timerekorder er anden juledag 2011-2015. På førstepladsen ligger 26. december 2011 med hele 5.267 køretøjer på en time.

15 % færre stop i betalingsanlæggets BroBizz-baner

Trafikken ved betalingsanlægget blev afviklet uden ventetid for BroBizz-kunder og kun op til 5 min. for kunder med betalingskort.

I den travleste enkeltperiode lykkedes det at få hele 319 køretøjer gennem betalingsanlægget fra Sjælland mod Fyn på bare 6 min. Christian Hein mener, at en af de vigtigste årsager til den gode trafikafvikling, er den øgede information til BroBizz-kunder om opdatering af deres betalingskort.

– En vigtig faktor, som i år er med til at give den flotte trafikafvikling, er antallet af kunder med en spærret BroBizz®. I år har BroBizz A/S og A/S Storebælt haft fokus på udløbne betalingskort, og denne indsats er synlig, hvis vi sammenligner med sidste år. I år har vi oplevet 15 % færre stop i betalingsanlæggets BroBizz-baner, fortæller Christian Hein.

På lørdag forventer A/S Storebælt endnu en stor rejsedag med høje trafiktal.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld