Sommertrafik: sådan kommer du hurtigt over Storebælt

Skoleferien starter i weekenden, og det giver travlhed på Storebæltsforbindelsen, hvor der nogle feriedage kører over 51.000 biler over broen. Husker man sin BroBizz®, er der stor chance for at rulle glat igennem betalingsanlægget.

Skoleferien starter i weekenden, og det giver travlhed på Storebæltsforbindelsen, hvor der nogle feriedage kører over 51.000 biler over broen. Husker man sin BroBizz®, er der stor chance for at rulle glat igennem betalingsanlægget.

I skoleferien er der traditionelt travlt på Storebæltsforbindelsen. Tæt pakkede feriebiler og campingvogne ruller mod både Fyn, Jylland og Sjælland.

Storebælt har 19 års erfaring med ferietrafik, og på den baggrund ligger prognoserne klar, som giver et billede af, hvordan trafikken fordeler sig i de travle ud- og hjemrejseweekender.

De weekender, hvor der er mest trafik, ligger de to sidste uger i juli og den første weekend i august, hvor der nogle dage vil køre over 51.000 biler over broen i døgnet. Er man nervøs for kø i betalingsanlægget, så er der faktisk råd at hente:

– I gennemsnit kører 64 pct. af vores kunder med BroBizz, og i BroBizz-banerne er der næsten aldrig kø. Så vil man være sikker på at komme glat igennem på de travle dage, så er det en fordel med en BroBizz, siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget på Storebælt.

Har man allerede en BroBizz, så husk at tjekke, at betalingskortet ikke er udskiftet siden seneste tur over broen. Ellers virker det nemlig ikke. Det kan man gøre på Brobizz.com, hvor man også kan bestille en BroBizz.

Ifølge Jens Kjær Nielsen skal man køre, som man har planlagt – og når det passer ind i ferieplanerne:

– Vi har bemandet betalingsanlægget efter prognoserne, så vi er klar til at hjælpe kunderne over broen de næste otte weekender, forsikrer Jens Kjær Nielsen.

Storebælt A/S arbejder med at udnytte teknologi og udvikle nye løsninger, som gør det lettere at være kunde, hvis man ikke har en BroBizz. Der kører en række test i efteråret med nummerpladegenkendelse, så man kan tilknytte sin nummerplade via fx en app og betale elektronisk for at passere broen.

Følg trafikken på Storebæltsforbindelsen på storebælt.dk  – her kan man også tilmelde sig sms og e-mail for at få varsler om trafiksituationen.

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld