Sommertrafik uden ventetid med BroBizz

Med starten på skolernes sommerferie i morgen står sommerens største rejsedage for døren.

Weekenderne i juli og august er altid blandt de travleste perioder i Storebælts betalingsanlæg, hvor op mod 45.000 køretøjer ventes at passere de dage, hvor trafikken er tættest. Alligevel forventer A/S Storebælt, at ferietrafikanterne kan passere uden lang ventetid.

– I de travleste timer har vi mandskab i alle baner til at hjælpe vores kunder så hurtigt og nemt gennem anlægget, som muligt. Har man BroBizz®, er det vigtigt, at den er monteret rigtigt i forruden, og at det tilknyttede betalingskort er opdateret. For de øvrige bilister anbefaler vi, at de medbringer lidt tålmodighed i bagagen, da der kan forekomme ventetid i kontant- og kortbanerne på grund af den ekstra ferietrafik, siger chef for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen.

De fleste betaler med BroBizz

I dag betales godt to tredjedele af alle kørte ture over forbindelsen med BroBizz®, som er den hurtigste vej gennem betalingsanlægget.

– BroBizz® er en vigtig forudsætning for, at vi kan afvikle trafikken i betalingsanlægget uden lang ventetid for kunderne i de mest travle perioder, fx i sommerferien. Så hvis man vil undgå unødig ventetid, er det en god ide at få en BroBizz®, siger Jens Kjær Nielsen.

Skulle der opstå ventetid i BroBizz-banerne, er det også muligt at bruge sin BroBizz® i de øvrige baner. Dog skal farten ned, da man skal køre helt hen til bommen og holde stille, før den går op.

BroBizz® kan hele sommeren bestilles gratis på Storebælts hjemmeside.

Kør forsigtigt

Et hold engelske specialister arbejder hele sommeren fra fire store arbejdsplatforme på østbroens hovedkabler med at montere et affugtningsanlæg. Der har desværre været et par mindre uheld som følge af arbejdet. Storebælt opfordrer derfor trafikanterne til at køre forsigtigt og holde øjnene på vejen for at undgå uheld, når sommertrafikken for alvor bliver tæt.

På storebaelt.dk kan man i stedet se arbejdet på østbroens hovedkabler helt tæt på i et videoklip fra højderne.

A/S Storebælt forventer, at der bliver størst pres på betalingsanlægget lørdag den 12., 19. og 26. juli, hvor omkring 5.000 køretøjer i timen vil passere forbindelsen mellem kl. 11 og 14. Prognoser for trafikken i sommerens store rejseweekender findes på storebaelt.dk

× Tilmeld dig vores nyhedsbrev   Tilmeld